Noutati

"Educa╚Ťia este un orizont, nu o destina╚Ťie" - Nicolae Iorga

protectie covid
Am luat toate m─âsurile de organizare a activit─â╚Ťii ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â epidemiologic─â pentru prevenirea ├«mboln─âvirilor cu virusul SARS-CoV-2 ├«n cadrul unit─â╚Ťii noastre de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. Vezi aici m─âsurile de preven╚Ťie privind infectarea cu noul coronavirus (Covid-19).

Bulgarele Bunatatii – Revista Prietenii Mei

Dragii nostri cititori,

Incep prin a va ura, cu toata dragostea si aprecierea La Multi Ani! Sa aveti un an rodnic, spornic si cu inspiratie, multa sanatate si noroc! Un an s-a incheiat, altul incepe si, ca la orice inceput, cu totii suntem bucurosi, optimisi, cladim planuri si proiecte indraznete, in care credem, pentru care muncim si care, speram noi, vor fi incununate de succes!

Ianuarie este, poate, luna cea mai fascinanta a anului, intrucat este cea care initiaza un nou an si pune punct anului vechi. Numele lunii ianuarie (latina: Ianuaris) vine de la zeul Ianus din mitologia romana, zeu cu doua fete: una orientata spre anul care se incheie si alta spre anul care vine, pentru ca era, in principal, zeul riturilor de trecere si al fenomenelor de tranzitie si totodata, al usii (de trecere) si al sarbatorilor. Ca zeu protector al Romei antice, i se atribuia un miracol care a salvat cetatea de o invazie a sabinilor: in timp ce dusmanii se pregateau sa treaca peste zidurile Capitoliului, Ianus a facut sa tasneasca in fata lor un suvoi fierbinte, care i-a silit sa se retraga. In amintirea acestui fapt, persista in veche Roma obiceiul de a lasa in timp de razboi portile templului lui Ianus deschise, pentru a-i da posibilitate zeului sa vina in ajutorul romanilor. In timp de pace, ele se inchideau.

In Romania, luna ianuarie, popular, se numeste Gerar. Sarbatorile din luna ianuarie cuprind obiceiuri si practici specifice inceputului de an, prin care oamenii spera sa obtina, prin diferite practici „magice”, posperitate, sanatate, liniste si pace.

In conses cu caracterul sarbatoresc al lunii ianuarie, si micutii nostri prieteni de la Gradinita Prietenii Mei au sosit, inca din primele zile ale noului an, cu multa bucurie la noi, dornici sa-si revada colegii, educatoarele, dar si pe ceilalti membri ai familiei Prietenii Mei! Fericirea, joaca si activitatile atat de recreere, cat si educativ-instructive, specifice fiecarei grupe de varsta in parte, au fost ingredientele retetei reacomodarii copiilor cu Gradinita.

Revista completa poate fi gasita aici: Revista Prietenii Mei Numarul 42

Las─â un comentariu