Noutati

Dezvoltăm educaţie aleasă într-o locație cu tradiție academică!

protectie covid
Am luat toate măsurile de organizare a activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității noastre de învățământ. Vezi aici măsurile de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus (Covid-19).

Cuvânt de deschidere pentru noul an școlar 2020-2021

DESCHIDEREA NOULUI AN ACADEMIC 2020-2021 AL ȘCOLII GIMNAZIALE INTERNATIONAL PREMIUM SCHOOL OF BUCHAREST

Dragi copii și părinți,

Astăzi, 14 Septembrie 2020 are loc un eveniment deosebit de important desfășurat sub patronajul Fundației România de Mâine și al Universității Spiru Haret, și anume deschiderea oficială a celui de-al treilea an academic al Școlii Premium. Este un eveniment de excepție, pentru că o școală premium este una de excelență, care îl răsplătește pe elev, fiind, după părerea noastră, cea mai competitivă, complexă și atractivă școală particulară din sudul Bucureștiului.

Şcoala Gimnazială INTERNATIONAL PREMIUM SCHOOL OF BUCHAREST a reușit să creeze şi să menţină acea comunitate academică în care atât elevii, cât şi cadrele didactice au format Familia PREMIUM, inclusiv în condiții mai dificile, legate de pandemie, în care am apelat la mijloacele on-line.

Pentru părinții și copiii care vin acum în contact cu școala noastră menționăm că ciclul de învăţământ primar cuprinde clasa pregătitoare și clasele I-IV, iar ciclul de învăţământ gimnazial cuprinde clasele V-VIII, ambele în conformitate cu prevederile Legii educației naționale și cu prevederile incluse în Ordinele emise de Ministrul Educației.

În ceea ce privește comunicarea cu părinții, relaţia strânsă de colaborare părinte- psiholog școlar-cadru didactic urmăreşte crearea unui echilibru între dorinţele părinţilor şi aptitudinile copiilor, astfel încât nevoile, atracțiile și talentele celor mici să fie indentificate şi valorificate. Totodată, biblioteca şi sala de lectură special amenajate pentru părinţi constituie un element important în menţinerea parteneriatului familie-școală, dar şi pentru îmbogăţirea noţiunilor şi cunoştinţelor părinţilor privind psiho-educaţia copiilor lor.

Referitor la Pandemia de SARS-CoV-2, vă anunțăm că îndeplinim absolut toate standardele sociale și medicale prevăzute de Starea de Alertă și că suntem optimiști în ceea ce privește desfășurarea în condiții de maximă siguranță a orelor, față în față, fizic, la sediul Școlii. Aici ași dori să insist puțin mai mult. Parcă, cu toții, am adormit, într-o seară, într- o lume și ne-am trezit în alta: Șoseaua Berceni era pustie, porțile Școlii Premium ferecate (forțat), curtea școlii goală și tristă; …în țările lumii, parcă nici Turnul Eiffel nu mai era atât de semeț și romantic, Marea Mediterană nu mai era animată, nici New York-ul atât de impresionant… În timp, îmbrățișările au devenit nefiresc de periculoase, distanța până la părinți greu de suportat. De când traversăm, împreună, această perioadă de pandemie, au trecut 6 luni. În acest timp, săptămână de săptămână, am fost alături de Dumneavostră cu recomandări, sfaturi, gânduri, activități curriculare și extracurriculare, totul pentru ca elevii noștri, copiii Dumneavoastră, să fie la zi cu cerințele actuale și cu bagajul de achiziții, dar și cu un status emoțional cât mai tonic.

Ne întoarcem acum în lumea școlii, îndeplinind toate condițiile impuse de noile reguli ale prezenței fizice a celor două părți inseparabile ale procesului instructiv-educativ: dascăli – elevi. Având experiența ultimului semestru al anului școlar precedent, suntem întru totul pregătiți și pentru scenariul școlii on-line, dar sperăm că nu va fi nevoie să-l folosim, nici măcar temporar. Oricum, suntem siguri că ne vom putea desfășura activitatea în orice condiții, așa cum credem că vom depăși dificultățile pandemiei și vom putea reveni la sentimentul atât de firesc al normalității. Poate dura ceva timp, dar, dacă vom continua să lucrăm împreună și să ne sprijinim reciproc responsabil și asumat, acesta este un obiectiv care va fi ușor atins. Personal, îmi imaginez mâinile Universului, pe care eu îl numesc Dumnezeu, întorcându-ne cu fața către ceea ce contează cu adevărat: spre frumos, spre familie, spre dragoste, spre noi înșine! Mai mult ca oricând, avem sentimentul că am devenit parte din aceeași familie. Suntem de aceeași parte a baricadei în lupta cu acest virus și ne simțim mai uniți ca oricând! Avem, cumva, cu toții conștiința că Dumnezeu este sus și are grijă de noi toți. Mai mult, suntem, parcă, cu toții conștienți de faptul că lumina ce ne deschide drumul spre normalitate se află în interiorul nostru. Cu cât suntem mai uniți, cu cât avem mai puternic sentimentul apartenenței la o mare familie, familia I.P.S.B., cu atât vom reuși mai bine să gestionăm cu succes această perioadă de mare încercare pentru fiecare dintre noi. Noi chiar suntem o Familie! Elevi ai claselor I și a Iia, Bine-ați revenit la școala voastră dragă!, iar vouă, bobocei ai Clasei pregătitoare vă spun Bine-ți venit! De astăzi sunteți elevi premium!…de astăzi creioanele vor fi baghetele voastre magice cu care veți umple fiecare filă a caietului de clasă, scriind împreună Povestea Școlii Gimnaziale INTERNATIONAL PREMIUM SCHOOL OF BUCHAREST. Vă suntem alături și în anul ce debutează astăzi, primindu-i cu toată dragostea atât pe absolvenții Grădiniței cu program prelungit Prietenii Mei, dar și pe cei ce astăzi au pășit pentru prima dată pragul școlii noastre, respectiv pragul școlii voastre, International Premium School of Bucharest! Dascălii voștri, prin cunoștințele pe care vi le vor transmite, vă vor dărui puteri magice cu ajutorul cărora veți descoperi tainele celor două tărâmuri din poveste: tărâmul literelor și tărâmul cifrelor. Creioanele vor fi baghete magice prin care veți transforma fiecare caiet într-o comoară în care veți aduna vise, speranțe, împliniri.

Dragi părinți, vă asigurăm că toți copiii dumneavoastră vor fi tratați, ca întotdeauna, cu profesionalism desăvârșit, dobândind cunoștințe durabile, vor fi învăluiți în iubire și vor lega prietenii trainice!

Deschidem astăzi larg porțile Școlii Gimnaziale International Premium School of Bucharest, tărâm de împliniri și bucurii pentru copii și, alături de ei, pentru dascăli și părinți.

Mult succes vă doresc tuturor în noul an școlar 2020-2021!

Manager Coordonator al Școlii Gimnaziale International Premium School of Bucharest,
Prof. Univ. Dr. Laura Bondrea

Lasă un comentariu